Това е станало при проверка на нерегламентиран търговски обект

Нападнаха с брадва служители на Агенцията по храните при проверка на нерегламентиран търговски обект. Случаят е от хасковското село Брягово.

Там проверяващите – две жени, се натъкнали на стоки с цени, но без никаква документация. След като разбрал, че ще бъде санкциониран, собственикът проявил агресия.

Първоначално търговският обект бил проверен от униформени. Те се натъкнали на стоките без документация и повикали служителите на Агенцията по храните.

„Идвайки на терен, двете колежки се натъкват на изключително агресивно отношение от страна на собственика. Той ги обижда. Нашите колежки са се притеснили, но са си свършили служебните задължения”, обясни директорът на областната дирекция на агенцията по храните Стойчо Курдов.

Няма наранени служители.

„Все по-често се случват такива грозни случаи”, заяви Курдов.

Двете служителки няколко дни няма да работят, за да се успокоят. И двете обмисляли дали да подадат частни искове.

Санкцията за подобна нерегламентирана търговска дейност е от 2000 до 7000 лева. 

Кметът на Брягово Делчо Литев обясни, че въпросната къща е закупена съвсем скоро. Той не е знаел, че се извършва търговска дейност там.

Мъжът с брадвата е задържан за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за заплаха за убийство.

Районната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем по бързо производство М.Ж. на 44 г) за закана за убийство на двама служители от Районното управление на МВР в Хасково при изпълнение на службата им в хасковското село Брягово, като тази закана би могла да възбуди основателен страх за осъществяването ѝ. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение, цитирани от БТА.

Повече вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.