Започват проверки в парковете у нас

Комисията за защита на потребителите е санкционирала продавач на балон с неясно съдържание. Това е причината от КЗП и полицията да започнат проверки по парковете.

"Във връзка с постъпила жалба в Комисия за защита на потребителите /КЗП/, касаеща продажба на детски балон, пълен с неясно съдържание, закупен в парк "Овча Купел", гр. София, длъжностни лица на Регионална дирекция София при КЗП, извършиха проверка. В хода на проверката е установен търговецът извършващ продажбата на балоните, на който е съставен АУАН за извършени нарушения на ЗЗП, както следва: липсва информация за производител и вносител и липсват обявени цени на предлаганите за продажба стоки. Предвид това, че предлаганите за продажба стоки са предназначени за най-малките и рискови потребители – децата, КЗП организира съвместни проверки със СДВР на търговците, предлагащи за продажба балони в парковете на територията на град София, считано от 23.05.2023 г. до 25.05.2023 г. включително", съобщават от комисията.

Продава ли се райски газ по морето

Ще бъде осъществен контрол на търговците, предлагащи за продажба балони на следните локации: Борисовата градина, Южният парк, "Заимов", "Възраждане", Северният и Западният парк.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС