Вече 2 седмици на мястото всеки ден има протести

Две седмици след трагедията на бул. „Сливница", при която шофьор уби двама младежи и след непрекъснати протести от страна на живеещите в района, бяха взети и първите мерки за обезопасяването на фаталния път. Пешеходният светофар работи денонощно, монтирани са табла за скорост, както и разделителни острови и неравности.

Майката на загиналата Ани: Не спирайте протеста, за да няма други погубени животи

„15 дни след катастрофата не спираме да се борим и да искаме от институциите адекватни мерки. Нашите искания бяха обединени и подадени към съответните отговарящи за това. Поискахме да бъде оправена пътната маркировка, да бъдат поставени острови и неравности и да се смени осветлението. Това вече е направено. Сега държим да инсталират стационарна камера. Има тринога на пътното платно, но тя не е достатъчна”, сподели един от протестиращите.

„В по-дългосрочен план ще се монтират бетонни ограждения, които да преградят улицата. От улица „Русе” до „Орион” ще бъде поставена мантинела. Утре на Общински съвет ще се гласуват средства за закупуване на пет мобилни камери”, каза кметът на района Иван Божилов в ефира на „Здравей, България”.

Повече гледайте във видеото.

Бащата на прегазеното момче през сълзи: Синът ми готвеше сватба

Сестрата на прегазеното момиче на бул. "Сливница": Ани си е малката ми сестра, искам да има правосъдие

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.