Джъд Лоу и Алисия Викандер разказаха какво е да се въплътиш в исторически образи

Киномаратонът в Кан продължава с филмите „Убийци на цветната луна” на Мартин Скорсезе с Робърт де Ниро и Леонардо ди Каприо, с „The Idol” с участието Лили Роуз Деп и „Астероиден град” на режисьора Уес Андерсън.

Звездите от новия филм на режисьора Уес Андерсън – научно фантастичната романтична трагикомедия „Астероиден град”, буквално изпълниха червения килим на кинофестивала. В Кан ще участват толкова много знаменити актьори, че се наложи да пристигнат не с лимузини, както е обичайно, а с автобус.

Роли в продукцията имат Скарлет Йохансон, Том Ханкс, Стив Карел, Ейдриън Броуди, Рупърт Френд, Мая Хоук и Мат Дилън, който влиза в ролята на механика Ханк.

„Прекарахме си страхотно заедно, да снимам филм с този екип, беше уникално. Понякога е важно да трупаш опит, а това беше уникален опит за мен”, каза Мат Дилън пред камерата на NOVA.

Алисия Викандер и Джъд Лоуд играят във филма „Подстрекателката”, който ни връща във времето на Хенри Осми. Лентата е базирана на романа-бестселър „Дамски гамбит”. Пред камерата на актьорът Джъд Лоуд каза, че да изиграе Хенри Осми във филма „Подстрекателката” е било отговорност. В ролята на последната съпруга на Хенри Осми – виждаме актрисата Алисия Викандер. Пред NOVA тя определи ролята си във филма като предизвикателство.

Новият филм на Мартин Скорсезе за убийствата в индиански резерват през 1920 г. „Убийци на цветната луна” получи бурни овации в Кан. Лентата е базирана на едноименната книга на Дейвид Гран, който е носител на награда „Едгар”, отличаваща най-добрите автори. Водещите роли са поверени на Леонардо ди Каприо, Робърт де Ниро, Джеси Племънс и  Лили Гладстон. Всички те се събраха и изкачиха заедно стъпалата към фестивалния дворец.

79-годишният легендарен актьор, който наскоро стана баща за седми път, се спря пред камерата на NOVA.

„Страхотно. Винаги е страхотно”, каза той за усещането си отново да бъде баща, както и да участва във филм на Мартин Скорсезе.   

Хитовият изпълнител "The Weeknd" и дъщерята на Джони Деп и Ванеса Паради - Лили-Роуз Деп играят във филма „Идолът”.

Още звездни актьори и режисьори, дефилирали в Кан, гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook