Френската режисьорка получи голямата награда на фестивала за завладяващата и ледена драма

Напрегнатата съдебна драма за писателка, обвинена в убийството на съпруга си, получи "Златна палма" на филмовия фестивал в Кан, с което завърши силната година за жените режисьори.

Френската режисьорка Жустин Трие спечели голямата награда на фестивала за завладяващата и ледена драма, водена от силното изпълнение на германската актриса Сандра Хюлер, която участва и във филма "Зона на интерес", спечелил голямата награда за второ място.

Приемайки "Златната палма" в Кан, френската режисьорка Жюстин Триет критикува правителството на президента Еманюел Макрон заради "шокиращото" потушаване на скорошните протестите.

"Страната пострада от исторически протести във връзка с реформата на пенсионната система. Тези протести бяха отречени... потиснати по шокиращ начин", каза тя в речта си, когато получи голямата награда на филмовия фестивал в Кан за съдебната драма "Анатомия на едно падение".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.