Това твърдят родители и медицинска сестра от детска градина в Бургас

Възпитател в яслена група в детска градина в Бургас подаде оставка, защото по думите ѝ не иска да бъде съучастник в тормоз над 2-годишни деца от страна на нейна колежка. За това сигнализираха родители на деца в групата „Сладурани”, които твърдят, че от месеци забелязват промени в поведението на малките, но го отдавали на раздялата с родителите. Възпитателката информирала директора на детското заведение за нередности, които забелязвала, но от ръководството поискали доказателства.

Насилие над 4-месечно бебе във Видин? Иззеха пръчка с кръв от дома на детето

„От 27 март тази година работя в детската градина и бях много щастлива от това. В процеса на работа обаче забелязах неща, с които не съм съгласна. Мисля, че са недопустими. Станах свидетел на оказван многократно тормоз от колежката ми Димка Илиева върху децата – удряне на шамари, удари по главите, скубане на коси, обиди. Тази агресия не е породена от нещо съществено, а от дребни неща - когато детето не може да се обуе само или не може да се съблече”. Това разказа в ефира на „Здравей, България” бившата медицинска сестра в ДГ "Изгрев" Мария Стоянова.

По думите ѝ тя се обърнала към директора на детското заведение. „Беше ми казано да посоча дата и час на нередностите, на които съм станала свидетел. Това е несериозно. Не си водя записки”, подчерта Стоянова.

Родители разказаха пред камерата на NOVA, че са забелязали промени в поведението на децата си. „Детето ми се удря с ръка през лицето сама, когато направи някаква беля и аз ѝ повиша тон. Посяга и на мен. Детето ми е едно от тези, които са били скубани и блъскани в стол, защото плачело”, твърди майка на дете в яслената група.

„Скандализира хладнокръвието”: Деца убиха с кол малко куче във Врачанско

„Това, което ми каза г-жа Стоянова, за мен беше абсолютен шок. Поисках да каже датата, на която е станала свидетел на нередностите. Тя е на работа при нас от 27 март, а ме информира на 6 юни. Когато съм влизала в групата „Сладурани”, аз лично не съм виждала нередности. Родители също не са ме уведомявали за проблеми и лошо поведение спрямо техните деца. Другата медицинска сестра – Димка Илиева, е в отпуск към настоящия момент, докато се изяснят обстоятелствата”, заяви директорът на ДГ "Изгрев" Жанета Иванова.

Медицинската сестра отрича обвиненията и смята, че проблемът идва от личен конфликт между двете. "Обвиненията, които тя отправя за побой са напълно неоснователни. Никога не съм посягала на някое дете", категорична е Димка Илиева.

Част от родителите вече са отписали децата си от детската градина. От Община Бургас започнаха проверка по сигналите. "За нас е много важно г-жа Илиева да бъде отстранена от детската градина", посочи майката Галина Иванова. По думите ѝ  директорката е знаела за случая и не е взела необходимите мерки. Те поискаха и нейната оставка. 

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.