В свое разследване NOVA показа луксозното помещение

Серия проверки след разследването на NOVA за наличието на тайнствен апартамент в болница „Лозенец”. Софийската районна прокуратура проверява има ли престъпление, а по сигнала работи и Здравното министерство.

Разследване на NOVA: Тайнствен апартамент в болница „Лозенец” с джакузи и сауна

Новият здравен министър проф. Христо Хинков обяви пред NOVA, че след като се върне от командировка в Люксембург ще се заеме с казуса, тъй като до момента не е наясно с обстоятелствата около жилището фантом.

NOVA потърси и служебния министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. Той уточни, че докато е бил на поста, проверката на Вътрешния одит в Здравното министерство не е имала резултат.

Михаела Карабельова за луксозния апартамент в болница „Лозенец”: Личеше, че е имало живот - имаше кутии с пури и алкохол

От Софийската градска прокуратура обявиха, че с постановление от 08.06.2023 г. наблюдаващият прокурор в СГП е изпратил преписката по компетентност на Софийска районна прокуратура с оглед данни за престъпление по чл. 201 НК (длъжностно присвояване).

В разследването на Михаела Карабельова ви показахме 500 кв. метра, включително баня със сауна и джакузи. Според настоящото ръководство – луксозното пространство е без изяснени документи, произход и финансиране. До там води асансьор със специален чип. Наложило се да викат ключар, за да успеят да влязат.  

Според бившия дългогодишен директор проф. Любомир Спасов става дума за кабинет и помощни помещения, които са с изрядна документация и за ремонта не е даден нито лев от парите на болницата. Спасов обвърза информацията за апартамента с факта, че в момента участва в конкурса за ректор на Медицинския университет, който е принципал на болницата.     

Утре в предаването „На Фокус" бившият здравен министър Стойчо Кацаров ще коментира темата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.