Екипът на NOVA показа ексклузивни кадри на жилището със сауна и джакузи

Екипът на NOVA показа ексклузивни кадри на жилище фантом със сауна и джакузи, което се намира на територията на болница „Лозенец”. То е обзаведено скъпо и до момента е било под ключ.

Сегашното ръководство на лечебното заведение обяви, че не е ясно кога и от кого е построено и обзаведено луксозното помещение, както и за каква цел се е ползвало. Според тях жилището няма документи.

Бившият и дългогодишен директор на болницата проф. Любомир Спасов обясни, че знае за този апартамент, но подчерта, че в него не са инвестирани пари нито на болницата, нито на Медицинския факултет към Софийския университет.

Разследване на NOVA: Тайнствен апартамент в болница „Лозенец” с джакузи и сауна

В студиото на „Събуди се” журналистът на NOVA Михаела Карабельова обясни, че сега мястото стои така, както е оставено. „По всичко личи, че там е имало живот. В мивката имаше съдове, чаши от кафе, от които си личеше, че са използвани. Имаше кутии с пури и алкохол, както и пълни бутилки”, разказа тя.

Прави ѝ впечатление, че стигайки до вратата на апартамента, по нищо не личи, че зад нея има 500 квадрата лукс. „На покрива има огромен стъклен купол. По никакъв начин обаче не може да се разбере, че зад вратата се крие това, което на практика видяхме”, добави Карабельова.

Ръководството на лечебното заведение твърди, че за помещението се носят легенди из болничните коридори. Усилено се говорело, че такова място съществува в последните 5-6 години. В началото на годината новият директор разбира, че в болницата има заключени помещения, за които няма ключ.

„В най-голямата стая, която изглежда като кабинет, е разположена техника. Тя е в един от шкафовете. Цялата стена на тази стая е изцяло в шкафове. В един от най-крайните беше разположена именно тази техника. Настоящото ръководство предполага, че тя се е използвала за някакви записи, но няма доказателства”, подчерта журналистът на NOVA.

Михаела Карабельова остава впечатлена от мащаба на луксозното помещение. „Влизаш в едно място, което е страшно просторно. Не очаквах да има пет стаи и два санитарни възела. Обзавеждането беше оскъдно, защото според лекарите някаква част - може би немалка, е била изнесена. Никъде нямаше полилеи, а висяха жици. Навсякъде по стените си личеше, че нещо е махано”, разказа още тя.

Прокуратурата вече проверява длъжностно присвояване. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.