Те бяха намерени месец след самолетна катастрофа

Спасените в джунглата деца се срещнаха с близките си в столицата на Колумбия - Богота. Те са настанени в болница и ще се възстановяват между 15 и 20 дни.

Историята на четирите деца обиколи света, когато армията, полицията и хиляди доброволци ги търсиха повече от месец. По чудо, те оцеляха в самолетна катастрофа, при която загина майка им.

Месец след самолетна катастрофа: Намериха в джунглата живи 4 деца (ВИДЕО)

Децата останаха 40 дни в джунглата, където се хранели с брашно, намерено на борда на падналия самолет, както и със семена и плодове. Президентът на Колумбия и съпругата му също отидоха да ги посетят в болницата. Според лекарите нито едно от децата не е в тежко състояние.

„Бавно започваме процеса на подхранването им. Сега това е най-важно. В момента не могат да приемат храна през устата, това ще се случи на по-късен  етап. Ако се възстановяват нормално, в болницата ще останат от две до три седмици”, обясни лекарят Карлос Ринкон.

„Децата говорят малко и са слаби. Кристин и Тиен започнаха да си играят, което винаги е положителен знак. Но не говорят толкова, колкото би ни се искало. Трябва да им дадем малко време”, добави директорът на службата за семейно подпомагане Астрид Касерес.


Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.