Вижте как протичат тържествата

Пролетното облекло е много важно за присъстващите на Априлския фестивал Ферия де Абрил в Севиля, Испания. Популярният празник се отбелязва веднъж годишно. Море от хора чакат 25-те хиляди светлини на входа да светнат точно в полунощ.

Севиля – история, страстни танци и аромат на портокали (ВИДЕО)

След това започва седмица на пищни тържества. Акцентът е парадът на конски карети на Арена Плаза де Торос. Много мъже и жени носят исторически костюми. Танцува се и фламенко.

Един от най-известните фламенко лейбъли е „Аурора Гавиньо”. Основателката на компанията и двете ѝ дъщери - Аурора и Виктория, управляват бизнеса заедно. Най-важното за фламенко роклята, казват те, е удобството. Екип от 25 шивачи създават творенията от фини материали. Двете млади сестри също помагат при дизайна, шиенето и изрязването на волани.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.