Кандидатът за кмет на ПП-ДБ и „Спаси София” с първо телевизионно интервю

Дълбоко вярвам, че успелите хора са тези, които трябва да се връщат към обществото. Идват моменти, когато трябва да направиш този избор - дали да стоиш отстрани, да гледаш какво се случва и да си недоволен, или просто да направиш нещо по въпроса, когато имаш тази възможност. Това заяви в първото си телевизионно интервю кандидатът за кмет на София Васил Терзиев, издигнат от ПП-ДБ и „Спаси София”.

Васил Терзиев е кандидатът за столичен кмет на ПП-ДБ и „Спаси София”

„Аз съм имал доста политически предложения през годините, за различни роли, от различни партии, включително имаше отворен разговор да бъда кандидат за кмет и на миналите избори. Тогава предложението беше от „Демократична България”. Бил ми е предлаган и министерски пост - икономика, иновации, още преди „Продължаваме Промяната”, допълни той.

Въпреки предложенията през годините, сега решава да се включи в битката за София, защото чувства, че може да бъде полезен. „Сега имаше нужда да намерим път към това да обединим всички тези формации около едно, за да имаме най-добри шансове да спечелим София и да я управляваме качествено”, обясни кандидатът за кмет на столицата.

Каква София предлага

Терзиев обясни, че се стреми да изгради екип, който да може да реши проблемите на София. „Ние си представяме да има повече усилия да се запази зеленината на кварталите, да се облагородят зелените площи, да се атакува презастрояването и да бъде решен проблемът с паркингите”, поясни той, като даде заявка за строежи на паркинги и зониране.

Кандидат-кметът се обяви за интелигентно строителство, за да не се нарушава комфортът на живущите в даден район. „Спиране на хаотичното строителство и спазване на стандартите”, допълни Терзиев. Във връзка с трафика ще се мисли за промени в зонирането.

Централна за него е и темата за образованието. „Ако не оправим този проблем, ще продължаваме да страдаме от всички други. Много е важно децата ни да прекарват време в училище в една хубава среда. Децата и майките да чувстват, че това е най-сигурната среда”, поиска Терзиев.

„Трудно ми е да приема, че може да се построят 15 големи сгради на една улица за една година, а не можем да построим 50 детски градини за 4 години в цяла София. Просто не мога да го приема”, подчерта кандидатът за кмет.

Относно коалицията между ПП-ДБ и „Спаси София”, той посочи, че в нея са се събрали хора, които се допълват. За управлението на столицата през годините каза: „Въпросът е за 20 млрд. и отгоре инвестиции какво сме получили като количество и качество. Най-голямата слабост досега е липсата на амбиция”, смята той.

За критиките и миналото на семейството му

Критики към Терзиев заваляха, че е „червен кандидат” и че неговите „дядо, баща и чичо са свързани с различни управления и направления на „Държавна сигурност”. На това Терзиев отговори: „Мога да кажа, че „Държавна сигурност” е изключително престъпление. Това нещо не бива никога да се повтаря. Това е смазало българския народ”, е мнението му.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.