По случая е разпоредена проверка

Сигнал за вербална и физическа агресия над адвокат в столично районно управление. По разказ на потърпевшия Добри Райков, той поискал да подаде пълномощно в 1 РПУ, за да представлява задържано лице.

Задържаха съдия, взел подкуп от подсъдим за побой над полицай

Но тъй като задържаният вече бил с назначен служебен защитник, възникнал правен спор - дали може да подаде пълномощното. Според Райков разговорът се провел в присъствието на трима служители в управлението - двама мъже и една жена, които отказали да се легитимират.

"Гологлавият служител стана видимо агресивен. Тръгна към мен, отправи ми заплаха под формата на - Боя ли си търсиш? След което ми посегна. Хвана ме за лявата ръка и ме изблъска към входа на стаята", разказа Райков.  

По-късно последвала заплаха и удар по врата на адвоката, обяснява самият той. Последва и реакция от МВР. Директорът на столичната полиция ще образува проверка по случая. Според първоначалните данни, които е получил от Първо РУ, адвокатът е бил допуснат до задържаното лице. То обаче е с мярка за неотклонение "задържане под стража" до 72 часа и му е предстояло конвоиране до следствието. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.