Проектът за промени в Конституцията е нужно да е всеобхватен, обясни депутатът от ПП-ДБ

„Дошло е време за реформи и не е сега моментът да се правят решения „на парче”. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Елисавета Белобрадова в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. Повод за думите й е декларацията с призив към Висшия съдебен съвет (ВСС) да спре процедурата по избор на нов главен прокурор до окончателното произнасяне на Конституционния съд (КС), както и до окончателното приемане на предвижданите промени в Конституцията.

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС искат ВСС да спре процедурата по избор на нов главен прокурор

Има мнение от членове на ВСС, че би могло този избор да бъде удължен, каза тя. „За нас е важно да имаме конституционна реформа и проект, който да покрива обективно всички промени, които искаме да постигнем. Важно е този проект, когато бъде внесен в парламента, да отразява всички промени, които искаме да бъдат заложени в Конституцията", обясни Белобрадова.

За отношенията ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС тя каза: „ние имаме дълбоки различия, но имаме да свършим работа за България. На никого не му е приятно, ние сме професионалисти, имаме да свършим важни неща”.

Като конкретни задачи тя изброи влизане в Шенген, влизане в еврозоната, отделяне на България от руското влияние. „Трябва да знаем, че ако се фокусираме върху тези задачи, ще можем за известно време различията ни да минат на втори план”, допълни Белобрадова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.