„Визитата показва, че сме значим фактор в Европа”, посочи той

Посещението на украинския президент Володимир Зеленски в София показва, че България, с новото правителство, може да бъде стабилен партньор и да се разчита на страната ни. Едновременно с това - че сме значим фактор в Европа. Това коментира съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков.

СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА НА ЗЕЛЕНСКИ У НАС ВИЖТЕ ТУК

„Със Зеленски се познаваме от нашата среща в Киев. И съм щастлив да го видя отново. Мисля, че имаме много добри отношения и се надявам да работим ползотворно за благото на цяла Европа, за мира в Украйна. Единственият стабилен начин да се случи това е когато руският агресор се изтегли изцяло”, допълни Петков.

Във връзка с позициите в Народното събрание относно влизането на Украйна в НАТО, той посочи: „Вижда се ясно, че по тази тема има мнозинство, което застава твърдо зад стабилната европейска позиция на България. Може да сме горди, че не сме нестабилният партньор. Ние сме значим, важен партньор, на който Украйна разчита”.

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ЗЕЛЕНСКИ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.