Може ли технологиите да повлияят на политическите настроения

Използването на изкуствен интелект е една от най-големите промени във воденето на съвременните предизборни кампании, а моделите, които се използват, се развиват много бързо.

„Помислете си за кампания без Изкуствен интелект и цифрово съдържание“, казва политическият експерт Бетси Хувър за Voice of America.

Дигитални клонинги ще вършат работа вместо нас в бъдеще

Нейната компания инвестира в разработването на технологии в полза на Демократическата партия и левите каузи. Тя казва, че не знае какви са стандартите на републиканците при водене на кампания, но демократите имат висок такъв. Хувър допълва, че се отнася изключително отговорно към използването на Изкуствения интелект.

Може ли изкуственият интелект да е от полза на учениците (ВИДЕО)

През 2016 г. кампанията на Тръмп използва безпрецедентна реклама в социалните медии със силно персонализирани съобщения. Брад Парсейл, старши съветник на кампания, заяви че изкуственият интелект може да анализира данните на избирателите, за да създаде масови персонални съобщения и мейли.

Проучване на Американския медиен институт и „Асошиейтед прес“ показва, че 42% от американските избиратели се притесняват, че медиите ще използват генеративен изкуствен интелект при създаване на различни истории по време на кампанията за президентските избори в САЩ, съобщават от VOA.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Voice of America