„Независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността на целия регион”, е посочил Борисов

Бойко Борисов проведе среща с украинския президент Володимир Зеленски, който е на официално посещение в България. Пред държавния глава лидерът на ГЕРБ е посочил, че  „бъдещето на Украйна, нейната сигурност и европейската сигурност са в НАТО и Европейския съюз. Независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността на целия регион”.

„Подчертах, че като партия с категоричен евроатлантически профил, ГЕРБ ще продължи да подкрепя Украйна в борбата с руската агресия и сме изцяло солидарни с болката на украинския народ”, обясни Борисов във Facebook.

Лидерът на ГЕРБ подчертава, че доказателство за солидарността са действията на партията му през последните дни в Народното събрание по отношение на предложенията за по-бързо обновяване на оръжейните запаси на България, както и идеята за продажба на оборудването от АЕЦ „Белене” на Украйна.

„Припомних пред президента Зеленски, че ГЕРБ беше първата партия в България, която осъди руската агресия срещу Украйна, предложи страната ни да ѝ окаже военно-техническа помощ и постави украинското знаме в централата си от първия ден на войната”, заявява той.

Зеленски: Благодаря ти, България, че защитаваш живота на нашия народ

„По време на това знаково посещение в България, макар и закъсняло, запознах президента Зеленски и с инициативата на ГЕРБ миналото лято украински деца да дойдат на летен лагер на Българското Черноморие. Отбелязахме и дарението на каски и термовизионна техника от нашата младежка организация към украинските им колеги”, допълва Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заявява, че България ще продължи да подкрепя Украйна и нейния народ заедно с цялата демократична световна общност.

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ЗЕЛЕНСКИ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA  са в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.