Желязков потвърдил позицията на България, която беше сред първите държави осъдили руската агресия

Председателят на парламента Росен Желязков  проведе среща с украинския президент Володимир Зеленскис, съобщават от пресцентъра на НС. По време на разговора Желязков потвърдил позицията на България, която беше сред първите държави осъдили остро руската агресия в Украйна. 

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ЗЕЛЕНСКИ ЧЕТЕТЕ ТУК

Той посочил, че България подкрепя европейската и евроатлантическата интеграция на страната и информирал Зеленски за приетата днес от Народното събрание декларация в подкрепа членството на Украйна в НАТО след възстановяване на мира на нейна територия.

Петков за срещата със Зеленски: Моят приятел ни даде възможност да покажем, че България е значима

"Днешното решение на парламента е красноречив израз на искрената приятелска солидарност с Украйна и нейния народ", заяви председателят на Народното събрание.

Борисов на среща със Зеленски: България ще продължи да подкрепя Украйна

Народните представители възложили на енергийния министър да проведе преговори с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител с цел продажба на оборудването, предназначено за проекта АЕЦ „Белене“, отбелязват от пресцентъра. Предвижда се министърът на енергетиката да информира Народното събрание за предприетите действия и конкретните резултати от проведените преговори.

Новините на NOVA  са в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: Снимки: Пресцентър на НС