Разказва "Дойче Веле"

Отдалеч той прилича на Фата Моргана. Манастирът на остров Сен Мишел във Френска Нормандия е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и една от най-известните френски забележителности. Мон Сан Мишел е истински хит. Заслужава ли имиджа си? Знаете ли тъмната му тайна? Питаш се, как са го построили?

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Мон Сан-Мишел се вижда от 20 километра по магистралата. Това е един от най-трудните строежи в Средновековието. Дори и днес рискуваш живота си, като го видиш. Който стигне дотук, ще открие цял куп тайни. При отлив и прилив до острова се стига по мост, дълъг 2 километра. Може и пеша или с автобус. На година идват 3,5 милиона туристи.

СЛЕД 1000 ГОДИНИ: Абатството Мон Сен Мишел разкрива тайните си (ВИДЕО)

На западната тераса е входът към църквата, построена на скалата през XI век. Много сгради са построени една над друга, като наредени. Всеки тук се пита как са ги построили навремето.

Повече за тайнствения Мон Сен Мишел гледайте във видеото.То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.