Казва се Сияна Йорданова

Българката Сияна Йорданова стана най-красивата баба на Стария континент. Новата "Мис Най-вдъхновяваща жена на Европа" е от Варна и е на 52 години. Тя има две деца и една внучка.

Избраха "Мисис Баба" и "Мистър Дядо" (ВИДЕО)

Завършила е специалност „Национална и корпоративна сигурност“, но работи в сферата на строителството и недвижимите имоти.

 

През последните години се занимава със създаване на картини и скулптури. Участва активно в много благотворителни организации, а основната ѝ мисия е равен достъп до висше образование на деца с увреждания и в неравностойно положение.

Преди няколко дни българката печели конкурса в Будапеща сред ожесточена конкуренция от цяла Европа. „Аз до последно не вярвах, че ще получа каквото и да е отличие, тъй като все пак идвам от една малка България и нямах никаква поддръжка”, споделя Сияна.

Победителката разказва, че в този конкурс далеч не е определяща само визията. „Имаше конференция, в която презентирахме себе си, своята родина и своята дейност. Това беше половината от оценката”, обяснява тя.

„Бях оценена заради  своята дейност, както и заради начина, по който говорех за моята родина. Моята малка, но красива България", казва още Сияна Йорданова.

Тя има две деца и внучка, най-изненадан от победата обаче е бил нейният син. "Децата ми ме подкрепят", посочи още Мис Вдъхновение за Европа.

Тя вече гледа и към световната корона в Атланта: "Там ще представлявам Европа, както и моята малка България. В един конкурс, който е под мотото "Красотата, която вдъхновява". Конкурс за жени с кариера, които вдъхновяват и изглеждат прилично".