Фондация "Мисия криле" оказва помощ и закрила на претърпели агресия в Стара Загора

Вълна от нови случаи и сигнали за насилие в Стара Загора. Взимат се и много нови и допълнителни мерки от общината, полицията и прокуратурата за стопирането на агресията. Много случаи обаче остават в анонимност. 

Пореден случай на домашно насилие: Бременна жена е удряна в корема

Фондация "Мисия криле" оказва помощ и закрила на претърпели домашно насилие в Стара Загора. Споделят, че често се сблъскват с различни случаи на насилие и най-напред се опитват да подкрепят жертвата. "Тя трябва да се опита да вземе решение да потърси подкрепа и спасение от насилието. Със сигурност има проблеми в съдебната система. Със сигурност още жени ще разкажат за насилие. Понякога има липса на съпричастност, жените са оставяни сами, дори са разубеждавани да търсят правата си от самите институциите заради липса на съпричастност", обясни Ивайло.

По думите на Силвия пък една жена, жертва на насилие, обикновено е изплашена за своя живот и този на близките си и е съкрушена. "Първо я стабилизираме, за да вземе решение да подаде искова молба. Насилието у нас не е криминализирано, а се определя като частен случай, очаква се жертвата сама да накаже насилника", смята тя.

След случая с Дебора: Говори ученият от БАН, направил скандален коментар за насилието над жени