Групата на мини виетнамските прасенца нарасна с 9 малки

42 бебета се родиха и излюпиха за 6 дни в зоопарк Бургас, съобщи неговият собственик Кръстьо Дъбов.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„В нашия зоопарк това е обичайно явление за пролетно-летния сезон, но тази година рожбите станаха много - между 40 и 50. Когато има бейби бум в зоопарк, а не в живата природа, това означава, че условията в този парк са добри. Антилопата кана е най-новото бебе. Малкото е неотлъчно до майка си и прави първите си уверени стъпки. Кана са най-едрите африкански антилопи. Възрастните мъжки екземпляри достигат тегло до 750 кг, а женските са малко по-дребни. Бременността при антилопите кана продължава 9 месеца и раждат само по 1 малко. То е напълно оформено и от първия ден е в състояние да се движи със стадото”, разказва Дъбов.

БЕЙБИ БУМ: Броят на дивите животни в Северозапада расте (ВИДЕО)

Посетителите на зоопарка могат да видят и двойката сиви короновани жерави, които също вече има своето първо потомство. Двете малки са единствени от този вид в зоологическите градини в България. Бебетата се излюпиха преди няколко дни и смело следват родителите си. Маскировъчното оперение на новоизлюпените птици ще остане такова поне до петия им месец, когато ще започнат малко по-малко да приличат на възрастните. Сивият коронован жерав е национален символ на Уганда и е изобразен на герба и флага на източноафриканската страна.

Бейби бум: В Нова Зеландия се родиха четири двойки близнаци лемури (ВИДЕО)

Групата на мини виетнамските прасенца нарасна с 9 малки. Едната майка роди 6, а другата - 3 бебета. Прасенцата от този вид се отглеждат и като домашни любимци, тъй като са много мили и дружелюбни.

Две бели бебета от вида кенгуру Валаби се показаха от торбичките на майките си. Родиха се и 3 малки патагонски мари и 6 мини зайчета. Те са сред любимците на най-малките посетители. Излюпиха се и 19 паунчета от 6 разновидности. 

Източник: БГНЕС