Тримата просещи са разпитани в качеството на пострадали „жертви на трафик“

Служители на криминална полиция в Бургас арестуваха шефа на мнимия просяк, който бе нападнат миналата седмица от ямболския бизнесмен Динко Вълев. Задържан е 58-годишен криминално проявен бургазлия, който склонявал трима мъже към просия срещу обещание за добри доходи. Той е в ареста за срок до 72 часа. Тримата просещи са разпитани в качеството на  „жертви на трафик“, а шефът им вече е с повдигнати обвинения.

Арестуваха мъж, организирал просяци - мними инвалиди в Бургас

„На извършителя е повдигнато обвинение за това, че от лятото на 2022 г. до август 2023 г. е прибрал три лица в дома си с цел да бъдат използвани за просия, независимо от тяхното съгласие”, заяви Зорница Щърбева, прокурор на Районна прокуратура – Бургас.

Тримата са работили на територията на Варна, Пловдив и Бургас. Обвиняемият ги е транспортирал до локацията, определена за просия. Получавали са и част от заработената сума. Това посочи прокурор Щърбева, като подчерта, че разследването продължава. 

След клип с агресия срещу мним инвалид: Повдигнаха две обвинения на Динко Вълев

„По делото не са събрани доказателства за оказвана принуда от обвиняемия спрямо жертвите на трафика. Той се е възползвал от нуждата им от пари”, добави Щърбева.

Мъжът, организирал просяците, е съден многократно. Последното му провинение е за пускане в обращение на фалшиви пари, каза прокурорът.

Повече гледайте във видеото.