Той договорил с тримата просещи различно съотношение при разделянето на „печалбата“, като подсигурявал и транспорта до „работното им място“

58-годишен криминално проявен бургазлия, склонявал трима мъже към просия срещу обещание за добри доходи, е задържан в резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция“ към ОДМВР – Бургас.

Задържаха Динко от Ямбол за агресия срещу мним инвалид

Задържаният организирал стройна система, в която всеки от просещите заемал определено място. Единия от тримата – 55-годишен мъж от Ловеч обичайно се представял за инвалид / с една ръка или без крака/, пребивавайки най-често на територията на Бургаски регион, като освен в Бургас и Равда, епизодично се е появявал и в Созопол. Другите двама – на 30 и 59 години просели основно в Пловдив и Варна, като често били ротирани от 58-годишния бургазлия. Същият договорил с тримата просещи различно съотношение при разделянето на „печалбата“, като подсигурявал и транспорта до „работното им място“.

След клип с агресия срещу мним инвалид: Повдигнаха две обвинения на Динко Вълев

58-годишния криминално проявен бургазлия е задържан за срок до 24 часа. Тримата просещи са разпитани в качеството на пострадали „жертви на трафик“. Материалите по случая са докладвани в Бургаска районна прокуратура по компетентност.

Престъплението се наказва с от 5 до 15 години "лишаване от свобода", глоба и конфискация. „За времето от лятото на 2022 година до август 2023 г. е извършил действия по намирането на три отделни лица, които е приел в дома си, намиращ се в град Бургас. Целта му е била тези трима мъже да бъдат използвани за просия, независимо от тяхното съгласие. Това престъпление лицето е извършило чрез получаване на облаги при условията на опасен рецидив.Той е осъждан многократно за извършени от него тежки умишлени престъпления”, заяви Зорница Щърбева от Районна прокуратура-Бургас.

 

Източник: БГНЕС