Коментар на експерти

Докъде стигна разследването на убийството на Алексей Петров? Темата в „Здравей, България” коментираха криминалистът Иван Савов, криминалният психолог Калин Гайдаров и бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Според Савов полицията си върши добре работата, въпреки че до медиите не стига много информация за хода на самото разследване. Той обаче сподели свое опасение – че ще се търси „изкупителна жертва – човек, който да опере пешкира”. „За съжаление, общественият натиск колкото е полезен, толкова е и вреден”, подчерта криминалистът.

Аутопсията на Алексей Петров е готова (ОБЗОР)

„Поръчителят на това деяние може да бъде много широк кръг от хора, защото уважаваният бизнесмен, доцент и научен работник всъщност е бивша мутра. Като такъв той не си е стоял мирно и кротко в кабинета толкова много десетилетия. За него има една камара разработки, които са водени през годините”, посочи Иван Савов. Според него спекулирането с имена на политици е силно преувеличено.

По думите на криминалния психолог Калин Гайдаров с това престъпление се влияе на обществено-политическия живот в страната.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ПОКАЗНОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК