Водещата на Новините на NOVA стана свидетел на акцията, при която тялото на четвъртата жертва беше открито

Водещата на Новините на NOVA Даниела Тренчева стана свидетел на акцията на „Гранична полиция”, при която тялото на четвъртата жертва на потопа в Царево беше открито в морето и извадено на брега.

Четири жертви след потопа в Царево

„Установено е, че в боклуци, които са се струпали в кея, където са вързани стари рибарски лодки, има най-вероятно тяло на жена, което сега ще бъде изкарано от служителите на кораба на „Гранична полиция”, обясни началникът на ГПУ – Царево Румен Пулев.

„Тази сутрин от 6 ч. с моя екипаж патрулираме и извършваме обследване на бреговата черта. В рамките на деня извадихме три тела на загиналите от бедствието. Вчера още едно беше извадено от бреговите патрули на „Гранична полиция”, добави Александър Бонев – командирът на гранично-полицейския кораб.

Кола с деца пропадна в дупката на моста между Царево и „Нестинарка” (ВИДЕО)

Тежките загуби вървят паралелно с хаотичното лутане в огромната бездна от щети. Яни и Цанко губят сервиза и магазина си. На практика всичко, градено до момента.

„Когато влязохме, до половината беше пълно с вода. Става въпрос за чисто нови машини. Не знам какво да кажа”, коментира Яни.

И на Георги водата му взима хляба. „Построиха всякакви къщи около морето, за да не може водата да се оттича. Кой страда накрая – хората, които живеят тук”, обяснява потърпевшият.

ВСИЧКО ЗА НАВОДНЕНИЯТА ПО ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК