В минутите на пропадането на пътя имаше и бременна жена

Докато водата се оттичаше от наводненото Царево и разкриваше пълния размер на щетите от бедствието, проблемите продължиха да се увеличават. Опитът на много хора да намерят изход по алтернативния път между „Нестинарка” и Царево доведе и до неговото пропадане.

Мостът рухна под гумите на автомобил с деца. „Колата ми пропадна в дупката и трябваше да дам газ, за да изляза. С деца съм, слава на Бога, няма пострадали”, каза потърпевшият.

Затвориха единствения обходен път от Царево заради пропаднал мост

В капана на пропадналия път се оказа и бременна жена, която екипи на полицията и спешна помощ се опитваха да преведат. След пропадането на моста втора линейка изчака жената от другата страна, за да я изведе на безопасно място.

На метри от рухването се намираше и екипът на NOVA, докато чака да премине моста. От инцидента го деляха буквално секунди. Екипът ни се оказа в безопасност, но в капан, заедно с още десетки шофьори.

СЛЕД КАТО ВОДАТА СЕ ОТДРЪПНА: Какво остана след водната стихия в "Арапя"

След като и пътят между „Нестинарка” и Царево пропадна, властите изпратиха тежка техника, която да запълни дупката. Така се стигна до извеждане на блокираните в „Нестинарка” хора - пеша, през моста.

Заради привършване на хранителните продукти в „Нестинарка” започна спешна доставка на храна и вода. По данни на Министерството на туризма около 4000 са туристите в южната част на Черноморието ни.

В минутите на пропадането на пътя имаше и бременна жена, която екипи на Спешна помощ се опитваха да откарат към Бургас. Друг спешен автомобил успя да ѝ помогне.

ВСИЧКО ЗА НАВОДНЕНИЯТА ПО ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК