Репортерът Иван Кънчев и операторът Златимир Петров провериха ситуацията в къмпинг "Арапя"

Репортерът Иван Кънчев и операторът Златимир Петров обиколиха най-засегнатите места около Царево и разговаряха с хората, които загубиха в потопа коли, каравани и покъщнина, за да проверят какво всъщност остана, след като високата вълна се отдръпна.

В къмпинг „Арапя” няма речно устие. Пясъкът е бил с височина от над метър и върху него е имало десетки каравани. Изневиделица обаче водата идва от обикновено сухото дере в съседство и повлича всичко със себе си. След това морето върна всичко на брега, а предметите бяха изхвърлени с помощта на тежка техника.

Четири жертви след потопа в Царево

24 часа след потопа Тодор Иванов се връща на мястото, където е била караваната му на къмпинг Арапя. „Моята каравана беше до оградата. Колата ми също беше тук. Караваната ми в момента е на скалите. Колата ми остана на брега, а зад нея едва се спасихме”, разказва мъжът.  

 Каравана му вече е навътре в морето, а кадрите с нея обиколиха социалните мрежи и медиите в последните 36 часа. Там, сред вълните, са също личните вещи и документи на Тодор. Сред отломките на плажа успява да открие сивото платнище, което спасява живота му.

„Колата ми беше покрита него. Ние се държахме за него иначе нямаше как да останем, ако не беше тя”, твърди Тодор.

Кола с деца пропадна в дупката на моста между Царево и „Нестинарка” (ВИДЕО)

След нощта без ток на „Арапя”, новият ден донесе не слънце, а облаци. А те - още страх.
„Пак заваля. Сега, ако стане пак същата буря, не знам накъде да се крием. Много е страшно!”, притеснява се Донка Герова .

Донка работи в  „Арапя”. Тук е и цялото ѝ семейство. Разказва, че най-притеснена е била за тях.
„Падна два пъти гръм. Много се притесних. Мислех си, че цялата каравана ще бъде отнесена с навеса надолу”, разказва жената.

След преживяното църквата в Царево се оказа пристан за някои. „Трябва да се вгледаме в това, в тази алчност да се изсекат горите”, заяви отец Стоян.

При отеца идват и такива, които искат да помогнат. „Бедствието може да предизвика в човека братолюбие!”, посочи той. 

ВСИЧКО ЗА НАВОДНЕНИЯТА ПО ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК