Табу ли все още той за силния пол?

Гримьорът на NOVA Станислав Бекяров е завършил медицинска козметика и от над 10 години разкрасява най-известните личности от телевизионния бранш и шоубизнеса у нас. Споделя, че гримът има основна роля за една жена.

"Имал съм случаи, в които момичета по принцип идват за грим, но още косата ни им е готова, не са си измислили каква дреха да си облекат, но казват, че искат да изглеждат красиви. Още от дълбока древност - от Клеопатра до ден днешен е останала очната линия, която се е развила. Сегашната епоха ще стане една от най-добрите, защото като цяло, филмите, които се произвеждат, музикалната индустрия, клиповете, всички тези неща са достигнали връх, който всеки ден се развива все повече и все повече. А без грим няма как да изглеждат толкова добре нещата", обяснява той.

Как дрехите и гримът подмладяват жените (СНИМКИ)

Гримът се използва в различни случаи. "Гримират се за всякакви поводи, за абитуренски балове, за сватби, за рождени дни, или просто ей така, за среща с приятели. Но много често една жена започва да се гримира, просто защото иска да бъде красива", споделя гримьорът.

Има професии, които задължително предполагат грим, както и такива, при които той е напълно изключен. "Пример са лекарите, които в операционите не могат да влязат с маникюр, с грим. Те трябва да бъдат стерилно облечени. Като цяло има и много лекари, които отидат ли на парти, държат да имат страхотна визия. Гримирани обаче задължително са водещи на предавания, актьори, репортери. Актьори, певци, репортери, но като цяло най-често се гримират водещите на телевизите и репортерите, на тях им се налага всеки ден да бъдат гримирани", посочва Бекяров.

Тайните на млада и свежа кожа – важни стъпки и продукти за поддръжка

Макар масово да гримира нежния пол, Стани твори и върху мъже. "Да, много често ми се налага, особено в телевизиите, защото под светлините на прожекторите задължително трябва да се сложи грим за мъжете, да се изравни тена. Гостите още не могат да приемат, че трябва да ги гримираме, за да изглеждат по-добре пред камера. Гримът за мъже вече не е табу. Даже световните марки правят специални серии за мъже, които са с различни съставки, по-леки са по принцип, но има тенденция към повишаване на интереса", разкрива той. 

Повече гледайте във видеото.