На този фон, полицейските екипи продължават с обходите си

Сигнали за набези и кражби след бедствието по Южното Черноморие. Докато хората там продължават битката си с щетите, мародери дебнат за отнесени от водата вещи и автомобили. Вече има полицейски екипи, които обхождат районите около Лозенец и къмпинг „Арапя”.

„Мародерите се възползват от нещастието на хората, които са с наводнени каравани. Вземат бяла и черна техника. Имахме доста сигнали, но все още не сме констатирали никого като извършител”, обясни управителят на къмпинга Румен Радев.

СЛЕД ПОТОПА: Обследват язовирните стени край Царево

От полицията коментираха, че към момента има два сигнала за кражби. Единият е от плаж „Бутамята” на Синеморец - за задигнати надуваема лодка и три жилетки. Вчера пък била открадната помпа на земеделски производител.

„Криминална полиция” работи по установяване извършителите на кражбите. При нас не са подавани сигнали за открадната бяла и черна техника. Превантивно на територията на къмпингите има екипи на Жандармерията и на полицията”, посочи началникът на „Охранителна полиция” – Царево Петър Янчев.

Водата в Царево не е годна за пиене, активираха се свлачища (СНИМКИ)

През цялото денонощие се извършват обходи на „Арапя”, „Оазис”, „Нестинарка” и в Лозенец.„Хората да не се притесняват и да се обръщат към органите на реда. Ще направим, каквото е нужно за документиране на този вид престъпления”, подчерта Янчев и допълни, че униформените ще останат на място, докато не се нормализира обстановката.

ВСИЧКО ЗА НАВОДНЕНИЯТА ПО ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК