Днес Васил Михайлов е трябвало да се яви в СДВР

Обискират дома на прокурорския син от Перник Васил Михайлов, научи NOVA. Поводът е дело в Софийския районен съд, според което имало заплахи за убийство към неговата приятелка Боряна.

Съдът пусна под домашен арест прокурорския син от Перник Васил Михайлов

Според чичото на Михайлов полицаите описват патрони в имота му, тъй като самият той е ловец. Според Любомир Таков - адвокат на прокурорския син, държавното обвинение има фиксация върху клиента му.

„Извърши се претърсване в имота ми, продължило около два часа. Обяснения не ни се дадоха. Явно прокуратурата има някакви окултни способности отпреди една година да знае, че тук ще се извършва някакво престъпление. Според мен става въпрос за превантивно подготвяне на обществото за този младеж, който може да е направил някакви грешки, но в момента стриктно спазва всички правила на домашния арест”, добави чичото на Михайлов.

Прокурорският син се сбил със задържан още при пускането от ареста

В СРП е образувано досъдебно производство, след като в Районната прокуратура в Перник е постъпил сигнал от Б.Р., в който се казва, че е заплашвана чрез телефонно обаждане с убийство.

По случая е образувана преписка, която след отвод на прокурорите от Районна прокуратура - Перник, е изпратена в Софийската районна прокуратура с постановление на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, с което е указано ръководството и надзорът по преписката да се извърши от прокурор при СРП.

Прокурорският син от Перник: Не съм нарушил домашния арест, не знаех, че не мога да отида до отсрещния тротоар

Веднага след доклад на преписката в СРП чрез системата за случайно разпределение на дела е определен наблюдаващ прокурор, който е преценил, че има достатъчно данни за извършено престъпление.

Днес Михайлов е трябвало да се яви в СДВР по разследване за заплаха за убийство, отправена му от човек от Перник. Припомняме, че през юли прокурорският син беше пуснат под домашен арест с гривна за проследяване.

Михайлов е обвинен за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на двама души, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, както и за закана с убийство.