19-годишният мъж е обвинен за 8 престъпления

Софийският градски съд отново пусна под домашен арест прокурорския син от Перник Васил Михайлов. Той ще носи и гривна за проследяване. Това съобщиха от съда. Решението е окончателно и не подлежи на жалба или протест.

Тримата съдии смятат, че продължава да е налице обоснованото предположение, че Михайлов е извършил престъплението, за което е подсъдим. Мотивите да бъде пуснат под домашен арест са, че е намаляла опасността подсъдимият да извърши престъпление, че е млад и с чисто съдебно минало.

Прокуратурата протестира домашния арест на прокурорския син от Перник

Миналият месец Районният съд отказа да освободи Васил Михайлов от ареста. 19-годишният мъж е обвинен за 8 престъпления, извършени в периода от 21 ноември 2021 г. до 11 юни 2022 г., на територията на миньорския град.

Разпитите по делото срещу прокурорския син не започнаха заради болни свидетели

Той е обвинен за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на двама души, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, както и за закана с убийство.

Новините на NOVA в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Димитър Абрашев, БТА