Очаква се да започне изплащането на отпуснатите еднократни помощи и за други потърпевши от бедствието домакинства

Правителството отпусна по 15 000 лева еднократна финансова помощ на законните наследници на четиримата загинали при наводнението в Община Царево, съобщиха от правителствената пресслужба.

Необходимите средства от общо 60 000 лева са осигурени от бюджета на Министерството на труда и социалната политика. Еднократните помощи ще бъдат изплатени от дирекция „Социално подпомагане“ по постоянен или настоящ адрес на загиналите. По този начин ще се осигури допълнителна финансова подкрепа за техните семейства.

СЛЕД ПОТОПА В ЦАРЕВО: МС ще гласува помощ на близките на загиналите в размер на 15 000 лв.

Очаква се да започне и изплащането на отпуснатите до момента 47 еднократни помощи на пострадалите семейства. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане. До 17 септември социалните работници бяха посетили 103 пострадали домакинства в седем населени места в общината. Те съдействаха и при подаването на заявления за допълнителна подкрепа до 2500 лв. с цел закупуване на електроуреди от фонд „Социална закрила“. Ангажимент на общинската администрация е приемането, обработването и изпращането на заявленията към фонда.

Община Царево може да получи пари за възстановяване на мостове и инфраструктура

Източник: БТА