Водачът чакал редовен пътник, който пътувал всеки ден от един и същ адрес

Таксиметров шофьор от Бургас бе обран от ловък крадец, който го заблудил, че е поръчал такси. В момента на влизането в автомобила мъжът грабнал чанта с документи и голяма сума пари и побягнал. Грабежът е извършен на 21 септември в бургаския квартал „Победа“, където водачът редовно изпълнявал курсове. Потърпевшият веднага подал сигнал на телефон 112.  

ЗА 10 ЛЕВА: Пребиха възрастен мъж в дома му в монтанско село

„Чаках редовен клиент. Тогава дойде мъж, който ми каза, че ще пътува с него до центъра и ще се качи да го изчака. Влезе в колата и ми взе чантата за секунди. Тръгнах да го гоня, но не успях да го хвана. Патрулката дойде след час. Разбрахме кой е обирджията. Носех 910 лв., документи, кредитни карти, фактури, които трябваше да отчета. Престъпникът е извършил още няколко кражби след това. Вчера разбрах, че са го задържали за 24 часа, след което е пуснат на свобода, което е абсурдно”, разказа в ефира на „Здравей, България” потърпевшият Станимир Пеев.

От полицията обясниха за NOVA, че задигнатата от таксиметровия шофьор сума не е била открита у задържания. Към момента нямало достатъчно доказателства, за да бъде образувано досъдебно производство.

Повече гледайте във видеото.