Няма училище за кметове, както няма и стандарти за управление на град

„София е една голяма кауза за 1,5 млн. души. Аз дишам същия мръсен въздух, ходя по разбитите тротоари и затова смятам че тези проблеми изискват прагматизъм и много грижа за гражданите. Това заяви Виолета Комитова, кандидат за кмет на София от „Български възход” в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS. Според нея кандидатите на ПП-ДБ Васил Терзиев и на ГЕРБ Антон Хекимян са огледални образи – нямат усещането как се управлява територия. "Те са много добри професионалисти в своята област, но се движат като кукли на конци, движени от периферни устройства", каза тя.

Йорданов: Терзиев и Хекимян са огледални кандидатури - опитват да завладеят нова аудитория

Комитова изрази мнението си за някои от основните претенденти за кметското място. „Виждаме как за Васил Терзиев София (кандидатът на ПП-ДБ) е сделка – него го няма в общинската листа. Ако някой се грижи за София, трябва да може да работи за общинския съвет”, каза бившият регионален министър.

Тя обори и тезите на най-изненадващата кандидатура за кметското място - на „Антон Хекимян (кандидатът на ГЕРБ). „Хекимян каза, че ще управлява по стандарти. Аз съм архитект, преподавател по градоустройство и урбанизъм, от 40 г. се занимавам с тази материя – няма стандарти за град, както няма училище за кметове”.

Доц. Любенов: ГЕРБ ще иска повече министри след ротацията, ако ПП–ДБ загубят подкрепа на местния вот

Комитова повтори, че София не е нито сделка, нито шоу. Тя обори и тезата на трети кандидат – проф. Вили Лилков, да погасяваме всички загубите на „Топлофикация София”. „1,5 млн. софиянци не са причината за загубите, половината са без парно”, каза тя.

Ваня Григорова: Трябва да се спрат концесиите в София и да се върнат в обществени ръце

Запитана кой е опонента й в битката за кметския стол на София, тя отговори, че това са кандидатите, които нямат мисъл за хората и усещане за управлението на града.