По думите му тя трябва да има връзка с метрото

В София трябва да се изгради градска железница, която да преминава от запад на изток и да обикаля града. Тя може да се свърже със спирки на метрото – например с метростанция „Горна баня”, „Искърско шосе”. Такова предложение направи в студиото на „Здравей, България” кандидатът за кмет на столицата от коалиция „Синя София” Вили Лилков. По думите му така потокът от коли сериозно ще намалее. И допълни, че всеки ден от по-малките населени места пътуват около 200 000 души.

„Построяването на надземни и подземни паркинги също ще помогне. София се нуждае от свой административен модерен център. Този въпрос се отлага много години. Беше предвиден да е на мястото на Тех Парка, но така и не се случи. Големите комплекси също нямат вторични градски центрове”, обясни Лилков.   

Ваня Григорова: Трябва да се спрат концесиите в София и да се върнат в обществени ръце

И допълни, че е уверен, че ще стигне до балотаж. „Моят принос в тази кампания ще бъде вдигането на експертното ниво на разговора. Това, което виждам в момента, е движение на кандидатите пипнешком по проблемите на София. Опонентите ми все още не са подготвени”, коментира той.

За „Топлофикация”:

„Задълженията й са над милиард и половина лева. Спряла е модернизацията. Държавата трябва да сподели отговорността за управлението й”, смята кандидатът за кмет.

За жълтите павета:

„Става въпрос за безхаберие. Трябвало е да се сортират по големина, а са ги оставили без надзор. Започнали са да поставят по-дълги до по къси и са се получили фуги. Употребен е и лош пясък. Надявам се тези грешки да се оправени”, поясни Вили Лилков.

Целия разговор гледайте във видеото.