Приключи първото заседание по делото за обезщетение на едно от засегнатите семейства

Приключи първото заседание в Софийския градски съд по делото за обезщетение на едно от семействата с разменените бебета. Искът е в размер на 300 000 лева - обезщетение на майката, бащата, по-голямото им дете и дядото на размененото дете. Дотук се е стигна, след като болница "Шейново" отказа да обезщети засегнатите доброволно.

Адвокатката на лечебното заведение заяви, че са разпитани свидетели. Сред тях е и акушерка, която заявила пред съда, че при изписването на бебето, двете гривни са сравнени и всичко е било наред.

Майката, подала сигнала за разменените бебета в „Шейново”: Раната ми никога няма да заздравее (ЧАСТ II)

В интервю за NOVA майката на едно от разменените бебета бе категорична, че е била изписана набързо и документите ѝ били пъхнати в ръцете.

След заседанието по делото адвокатът на семейството каза, че сред свидетелите липсвала акушерка, която е била на смяна в деня на раждането на двете деца и напуснала работа два дни по-късно.

ЕКСКЛУЗИВНО: Майката, подала сигнала за разменените бебета в „Шейново”: Видях родното си дете за секунди

Казусът стана публичен през декември 2022 г., повече от два месеца след раждането на децата. След като втори ДНК тест установи размяната, двете майки се съгласиха децата да бъдат отглеждани от биологичните си родители. Наложени бяха и дисциплинарни наказания на няколко души от персонала на болницата.