Вижте някои полезни съвети от професионален сладкар

За да жънете успехи в сладкарството, е нужна научна точност. Някои десерти може да се окажат пълен провал дори след съвсем малка стъпка накриво. Тънкости за приготвянето на любими кулинарни изкушения разкрива професионален сладкар в епизод от поредицата „Знаеш ли как?”, която може да гледате по канал Da Vinci от програмата на EON Kids – част от ТВ платформата на EON.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Шоколадов мус

Две са основните тайни на перфектния десерт. Първо – шоколадът не трябва да се нагрява прекалено силно, когато се топи. Загряване до 50 градуса е напълно достатъчно. За целта той не трябва да се слага в тиган директно на котлона, а е добре да се топи на водна баня.

Следващото нещо, за което трябва да внимаваме, приготвяйки шоколадов мус, е отделянето на белтъците от жълтъците на нужните яйца. Ако белтъкът се смеси с жълтъка, у него попада мастно вещество и става невъзможно разбиването му на сняг. При такава грешка десертът не стяга, дори след като „прекара” часове наред в хладилника.

Плодов пай

Тайната на идеалното тесто за плодов пай е то да бъде приготвено отделно от плодовете. След 10 минути печене тестото се вади от фурната и се „изолира” като се намазва със сурово яйце. После се допича.

Плодовете, които се редят върху пая, не се варят, защото отделят доста вода и правят тестото клисаво.

Ако решим да овкусим и украсим десерта си с ягоди, е хубаво да ги намажем със захарен сироп. Той предпазва плодовете от разкашкване и придава блясък на пая.

Идеалното тесто за палачинки

За да забъркаме смес за палачинки без бучки, е нужно да приложим само един прост трик. Сладкарите съветват първо да разбием брашното с яйцата и след това да добавим прясното мляко.

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на 
EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.