Футболната асоциация потвърди плановете си да отдаде почит

Футболистите от националните отбори на Англия и Австралия ще носят черни ленти по време на приятелския мач помежду си в памет на жертвите от конфликта в Израел и Палестина.

Футболната асоциация на Англия потвърди плановете си да отдаде почит, след като беше подложена на натиск да освети арката на "Уембли" в цветовете на израелския флаг след атаките на бойците от "Хамас", последвани от израелска бомбардировка на Ивицата Газа.  

Футболистът Йоан Стоянов се прибра от Израел и се присъедини към националите

"В петък вечер ще си спомним за невинните жертви на събитията в Израел и Палестина. Нашите мисли са с тях, техните семейства и приятели. Ние подкрепяме хуманността и прекратяването на смъртта, насилието, страха и страданието. Футболистите на Англия и Австралия ще носят черни ленти по време на мача си на стадион "Уембли" и също така ще има период на мълчание преди началото на двубоя", заявяват от Футболната асоциация на Англия.

В изявлението се добавя, че знамена и всякакви други национални символи, които не са свързани с Англия или Австралия, няма да бъдат разрешени на "Уембли" в петък вечер.

"Айнтрахт" с дарение за семействата на загиналите преди седмица фенове на "Левски" (СНИМКА)

Източник: Асен Даскалов, БТА