"Ще направим одит на много ключови договори, на общинските предприятия", коментира кандидатът за кмет на столицата от ПП-ДБ и "Спаси София"

„Един от най-големите проблеми е скъсаната нишка на комуникация между всички заинтересовани страни и общината”. Това заяви в „Денят на живо с Наделина Анева” Васил Терзиев, кандидат за кмет на София от ПП-ДБ и „Спаси София”. По думите му гражданите и бизнесът не чувстват общината като ангажиран партньор.

Терзиев допълни, че това ще един от проблемите, върху който ще се фокусират, за да може решенията да се взимат по по-добър начин.

„Единствената подкрепа, от която имаме нужда, е тази на гражданите, особено на 29 октомври, защото това има отношение какъв ще бъде следващият състав на Общинския съвет, освен на това как ще гласуваме за кмет”, заяви Терзиев.

Васил Терзиев: Метрото е приоритет за развитието на София

Той изрази надежда, че с екипа му са заслужили доверието на гражданите, на базата на програмата, която са показали, както и уменията, за да реализират обещанията си в един мандат. Терзиев разкри и какви са личните му мотиви да се кандидатира за кмет на София.

„Желанието ми да видя този град проспериращ. Обичам го, искам да живея тук, децата ми да останат тук. Искам да се реализира пълният му потенциал. Като човек, който се е доказал като успешен предприемач и инвеститор, съм видял колко много повече можем, отколкото понякога си мислим. Смятам, че същото важи и за нашия град. Прекалено дълго сме се примирявали с това „Тука е така”. Всъщност може да бъде много по-хубаво. Има път, просто трябва да променим начина, по който гледаме на някои от ключовите процеси”, каза Терзиев.

Той беше категоричен, че не разглежда като възможен сценарий да бъде премиер на страната. „Единственият ни фокус е да заслужим доверието на софиянци, да се представим добре и ако успеем да постигнем мнозинство в Общинския съвет, да реализираме идеите, които имаме за града”, коментира Терзиев.

Борис Бонев: Имаме огромен екип от подготвени и посветени на София хора

По думите му ще направят одит на много ключови договори, на общинските предприятия, „на всички места, където смятаме, че изтичат стотиците милиони не по предназначение”, каза той.

Терзиев изтъкна, че програмата на неговия екип е основана на 4 стълба: здраве, възможности, ред и сигурност и ефективна община. Според него трябва да се подобри качеството на въздуха, да бъдат запазени зелените площи, да бъдат осигурени спортни съоръжения и места за активна дейност за всички възрастови групи. За трафика кандидат-кметът допълни, че хората трябва да бъдат стимулирани да използват градския транспорт по-често, като за целта той трябва да бъде подобрен като свързаност.  Терзиев се обяви и за инвестиции в отделните квартали, както и за това да бъде осигурено място в детска градина за всяко дете в София.

Целия разговор гледайте във видеото.