"Нападките от последните дни показват, че най-после приеха сериозно кандидатурата ѝ и даже са малко стреснати", посочи зам.-председателят на БСП

Не само в София, но и на други места в страната имаме кандидати, които не са членове на партията, но са свързани с левицата. Техните послания са леви. Техният начин на мислене е на леви хора. Според мен Ваня Григорова се справя доста убедително, не само по отношение на левия електорат, а и на всички, които искат реална, истинска промяна, а не подмяна, както се случи с "Продължаваме Промяната". Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-председателят на БСП и зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин в отговор на въпрос  убедително ли се представя кандидатът за кмет на София от БСП по време на предизборната кампания. 

"От социологическите проучвания се вижда, че така, както я подценяваха в началото, тя се превръща в основен конкурент за балотажа и за спечелването на изборите", допълни той и изрази увереност, че кандидат на БСП може да стигне до втория тур на вота в столицата. 

Григорова: Родители се принуждават да изваждат ТЕЛК на децата си, за да влязат в детска градина

Вигенин беше категоричен, че БСП не пречи на кампанията на Григорова. "Националният съвет единодушно подкрепи нейната кандидатура. Мислите ли, че щеше да е полезно за нейната кампания, ако Корнелия Нинова присъства на всяка нейна среща и снимка?", запита Вигенин. 

На въпрос дали целта на Ваня Григорова е създаването на нова лява партия той изрази мнение, че това е опит за отклонение от основната тема. "А основната тема е София, развитието на София и нуждата от реална промяна в София. Спекулациите за това кой какви намерения има след изборите нямат никаква връзка с вота. Така че, нека се фокусираме върху това какво се предлага за София, каква промяна се очаква да се случи. Нападките, особено от последните дни, само показват, че най-после приеха сериозно кандидатурата на Ваня и даже са малко стреснати", категоричен е Вигенин.

Ваня Григорова: Трябва да се спрат концесиите в София и да се върнат в обществени ръце

Той коментира и въпроса дали, ако се стигне до балотаж, в който кандидатът на БСП не участва, партията ще подкрепи някой от другите участници във вота. "Аз не допускам, че няма да сме на балотаж, но ако това се случи, ще се съберат нашите органи -  Национален съвет, ръководството на градската организация. Ще преценим. Хората имат глави на раменете си, мисля, че могат и сами да преценят. Но сигурно ще се водят някакви разговори. БСП е сериозна партия и участва в тези избори във всяка една от общините, за да спечели. А ако не спечели на първи тур, целта е да участва в балотаж. Ако не се стигне и до балотаж, тогава ще се коментира", посочи Вигенин. 

Целия разговор гледайте във видеото.