Вижте как проектът дава възможности на мигрантите и помага на нуждаещите се

Гърция постоянно е упреквана за това, че не полага усилия да интегрира бежанците. Един нов проект, развиван в южната ни съседка обаче, опровергава това твърдение. В рамките на инициативата „Кухня с шафран” мигранти се обучават да готвят, след което биват назначавани в сектора на общественото хранене. По време на обучението си те извършват и хуманитарна дейност, като готвят за хора, които живеят по улиците на Атина.

РОЖДЕН ДЕН ПО КРАЛСКИ: Принц Хари празнува в бирария в Германия (ВИДЕО)

Курсовете се провеждат в кухнята на сирийския шеф-готвач Адел Боши. Пресни съставки, прецизно разпределение на работата, чистота - всичко трябва да бъде перфектно координирано, за да се превърне една рецепта във вкусно ястие. А готовите продукти се опаковат и доставят на нуждаещи се с помощта на партньорски организации.

Опитната готвачка Евелина Ескенази също предлага решение на сложния въпрос за интеграцията, което да достигне до всички. Нейната концепция е: „Яж - готви - учи – принадлежи”. На прост език това означава, че бежанците се обучават и след това се назначават като квалифицирани работници. Евелина разчита и на местните. Всичко, което се използва в кухнята, идва от магазините в непосредствена близост. Така че всички печелят.

От Франция до Троян: Как се прави 100% био столова в училище

Още по темата гледайте във видеото.