Задържан за престъплението е бившият полицай Румен Тонев

Съдът даде ход на делото за убийството на психолога Иван Владимиров - Нав. В началото на февруари тази година той беше застрелян от своя съсед Румен Тонев след пореден скандал помежду им. Впоследствие се оказа, че Владимиров е подавал множество жалби срещу съседа си, но полицията не се е намесила.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Делото за убийството на Иван Владимиров - Нав, няма да се гледа по съкратената процедура. Единствен подсъдим е 53-годишният Румен Тонев, който, според събраните доказателства, застрелял съседа си със законно притежаван пистолет. 

Според защитата на бившият военен, той не е искал да убива Иван Владимиров. 
Адвокатът на Румен Тонев - Пламен Гинов заяви, че неговият довереник му е разказал всичко, според неговата версия. „Затова казвам - по негово мнение. Защото те са двамата”, каза Гинов.

Славка Иванова - майка на убития Владимиров, сподели, че е дълбоко убедена, че убийството е планирано много дълго време. „И тук не можем да говорим нито за самоотбрана, нито за самозащита, нито за каквото и да било”, категорична е Иванова. Тя смята, че би било достатъчно, ако извършителят не излезе повече на свобода. 

Близки на убития психолог твърдят, че полицията е можела да предотврати трагедията (ОБЗОР)

До убийството се стига, след като Владимиров видял, че входната му врата за пореден път е изцапана с машинно масло. Спорът му с Тонев прераснал в скандал, но завършил с изстрел в главата на психолога.

Николай Димитров - адвокат на семейството на жертвата, обърна внимание, че извършителят е бивш служител на МВР, който е уволнен дисциплинарно поради факта, че е използвал огнестрелно оръжие, не в качеството си на полицай по време на дежурство. „За когото е документирано няколко пъти, че вади огнестрелно оръжие в нашия град, който е бил осъждан за кражба на боеприпаси”, каза Димитров.

Защитникът на обвиняемия Румен Тонев – адвокат Пламен Гинов каза: „Какво е станало вечерта, колко души са? Когато става, когато се произвежда този изстрел? Колко души? Двама. Не повече”.
Първите седем свидетели ще бъдат разпитани на 15 ноември.

Обвиненият в убийството на Иван Владимиров остава зад решетките