Той беше застрелят след съседски скандал

Съдът остави в ареста бившия полицай за убийството на психолога Иван Владимиров. Това научи NOVA.

Софийският градски съд определи мярка "Задържане под стража" на Румен Тонев, обвинен в убийството на психолога Иван Владимиров. Доказателствата, събрани до момента сочат, че Румен Тонев може да е извършил престъплението, в което е обвинен, има реална опасност да извърши престъпление или да се укрие. В материалите по делото има показания на свидетел, който твърди, че на 8 февруари е чул шум и на стълбите и срещнал Румен Тонев, който му казал: "Иван искаше да ме убие".
Данните за предишни конфликтни отношения със съседите сочат, че има риск от нови такива, ако му бъде определена по-лека мярка за неотклонение, мотивира се съдът. Освен това преместването на тялото показва, че е направен опит да се прикрият следите от престъплението, а не да се помогне на пострадалия. По делото има и показания на свидетелка, която твърди, че преди време Тонев два пъти е вадил оръжие срещу телефонен техник и срещу съсед.
Независимо, че обвиняемият е реабилитиран за незаконно държане на боеприпаси, фактът, че е бил осъждан за подобно престъпление, води до извода, че не винаги е спазвал законовите изисквания.
В присъствието на служебен защитник Тонев е ползвал правото да не дава обяснение.
Определението на СГС не е окончателно и подлежи на жалба в 3-дневен срок от днес.

Припомняме, че психологът Иван Владимиров - Нав беше убит след съседски скандал в София в сряда. 

45-годишният Владимиров почина на място, след като беше застрелян в главата със законно притежаван пистолет. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.