Инцидентът станал в голямото междучасие

Момиче в шести клас падна от прозорец на втория етаж на училище в Хасково. Инцидентът е станал по време на голямото междучасие в четвъртък. Ученичката е настанена в болница с фрактури на единия крак и ръката.

„Класният ръководител е разговарял с детето. Тя е била вчера следобед при нея в болницата. Каза, че момичето е контактно и разговаря, но все още не помни какво се е случило”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” директорът „Св. Климент Охридски” Розалина Петкова.

6-годишно дете падна от втория етаж на детска градина в Старозагорско

„Малко след началото на голямото междучасие колеги ми казаха, че дете е паднало в двора на сградата. Докато излизах от сградата на училището, се обадих на спешния телефон 112. От Спешна помощ реагираха много бързо. Когато стигнах до детето, то беше контактно, но на въпрос какво се е случило ми каза, че не помни. При него бяха медицинското лице на училището, класният ръководител и други свидетели на инцидента”, разказа тя.

Дете падна от втория етаж на училище в Хасково (ВИДЕО)

По думите ѝ гумената настилка на двора вероятно е омекотила удара при падането. „Извършва се проверка и се изясняват обстоятелствата около инцидента. Това е първият подобен инцидент в училището. Към този момент допълнителни мерки не се налагат. Психолог вече работи с децата от класа на пострадалото момиче. След това той ще разговаря със свидетелите на случилото се”, посочи директорът. 

Повече по темата глеайте във видеото.