Гласувах за град с чист въздух, в който можеш да ходиш по улиците спокойно, добави тя

Гласувах за моя град. За една различна София, в която децата ще имат възможност спокойно да изберат детската си градина, без да чакат с години. Гласувах за град с чист въздух, в който можеш да ходиш по улиците спокойно. Град, в който да няма разлика дали живееш в центъра, или в по-далечните квартали. Трябва да имаме самочувствие, че живеем в модерен европейски град. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като упражни правото си на вот.

„Пожелавам днес правителството да осигури нормален и прозрачен вот в България, след всичкия хаос и каша, която се забърка през последните дни. Днес българите трябва да са убедени, че отиват по своя воля да гласуват и техният глас ще бъде отчетен нормално и реалистично. Очаквам избирателната активност да спадне, заради недоверието, което за пореден път се породи в институциите. Пожелавам на всички българи да гласуват с още по-голямо желание и отговорност. Много неща ни бяха отнети през последните години, като че ли някой в момента се опитва да ни отнеме и най-важното право – правото на избор”, каза Йотова.

Тя уточни, че не се е запознала с доклада на ДАНС. „Не желая да взема отношение по него, докато не видя грифа и документа”, добави Илиана Йотова.

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК