Гласувах да продължи София да се управлява добре, каза лидерът на ГЕРБ

„Гласувах, за да продължи София да се управлява добре, да правим детски градини, училища, метро, паркове, фонтани, алеи”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си на вот в неделя.

„Това, което стана в последните дни, не е добре. Беше ни най-приятно да побеждаваме с машини. Но се получиха укорими неща. Как бихте се почувствали, ако някой ви копира паролата за телефона или компютъра? А ако това е вашият противник в службата, който иска да ви седне на мястото? Това направиха. Без да има право, след като е издал заповед, че в тази стая не може да се влиза, човек отива и с личния си телефон снима паролите”, коментира Борисов.

ЦИК: Общата избирателна активност за страната към 11 ч. е 12,3%

„Решението на ЦИК беше правилно. Виждате колко бързо става гласуването. В рамките на 1 минута гласувах и с трите бюлетини”, каза Борисов.

Твърдението, че машините са само принтери, Борисов определи като „глупости". „В нашата централа има принтери, исках да видя имат ли кодове. Оказа се, че нямат. Щом са само принтери, защо са им кодове, защо ги снимат? Много са им леки тезите. Съжалявам, че не можаха да се справят с изборите, така както законът казва”, каза Борисов. Той не е чел доклада на ДАНС. 

„Действащ министър казва как го заплашват да даде 1,2 млрд. за поръчки. Има един запис, в който точно за тези машини се говори, че са „ала – бала”, че проектът на Слави е провален. Нека да сме обективни“, каза още Бойко Борисов.

Той коментира и „сглобката”. „България е на първо място в Европа по съдебни реформи. Ние сме направили с тях много добри неща. Трябва да си преглътнем егото с тези избори, имаме да свършим конституционна реформа, да свършим съдебната реформа, да направим изборите за ВСС”, каза Борисов.

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК