Това заяви избраният за общински съветник от ПП-ДБ

Сигурно някой очаква магьосник, който да извади тесте карти, печелившата карта, силния коз. Силният коз е самото присъствие. Силният коз е програмата, която е ясна, структурирана и написана. Която е разработвана от стотици хора в продължение на няколко месеца. Нека да си кажем нещата по-простичко - аз много харесвам опонента на Васил Тързиев. Госпожа Григорова. Тя е една чаровна, усмихната дама. Аз като мъж няма начин да не я харесвам. Но като човек, стъпил здраво на земята, се опитвам да поставям нещата на везните, за да преценя кое и каква тежест има. Това заяви в предаването „Пресечна точка” избраният за общински съветник от ПП-ДБ Веселин Калановски, коментирайки въпроса има ли Васил Терзиев печеливш коз за балотажа за кметския пост в София. 

"Много е трудно да се приобщят всички ясно мислещи хора. Защото дясно мислещите хора, наистина са хора с принципни позиции и понякога ги отстояват на живот и на смърт. Когато имаш интелигентни и умни хора срещу себе си, те формират сами своето мнение и не може да им се влияе по някакъв партиен принцип отгоре. Все пак, за да ги убедя тези хора, мога да им кажа: "Погледнете кои застават зад Васил Терзиев". Почти всички демократични и европейски насочени политически сили, които са на тарена. Почти всички. Не казвам всички", посочи Калановски. 

Ваня Григорова: Очевидно е, че съм надпартийна кандидатура

Избраният за общински съветник коментира и думите на Вили Лилков от "Синя София", който заяви, че и двамата кандидати за кмет на столицата са леви и призова своите гласоподаватели да не гласуват на балотажа. "Правилно. Защо да гласуват? Няма никакъв смисъл. Вили Лилков е абсолютно прав. Наистина не трябва да гласуват. Нека да оставят хората на тази благовидна усмивка, която излъчи госпожата, да вземат властта в София!", посочи той.

И добави: "Нека да говорим и за някои по-прагматични неща. Как ще управлява един човек като нея? Как точно ще управлява с този Общински съвет? И с районни кметове, където болшинството ще бъдат на "Обединени за София". Ние искаме от нормалните хора подкрепа - за нормални цели и идеи. Когато сложиш на масата нещо, което е градивно и което работи за гражданите на София, то тогава може да се откроят онези, които ще гласуват срещу него само по политически причини. И мога да ви кажа от личен опит от предишният Общински съвет, че допирни точки могат да се намерят с всички политически сили, с изключение на една, която сега може би влиза в Общинския съвет. Говоря за "Възраждане", защото те демонстрират и в парламента абсолютна невменяемост по възможността да се водат диалоги с тях", посочи Калановски. 

Целия разговор глеайте във видеото.