Най-много ще са те от Китай и Индия

113 милиона души ще станат част от средната класа в световен мащаб през 2024 г.Всяка година в нея попадат над 100 милиона души. Според определение на World Data Lab хора от средната класа са тези, които харчат най-малко 12 долара на ден, измерено по паритет на покупателната способност за 2017 г.

Китай и Индия се очакват да бъдат двата най-големи източници на нови потребители следващата година. И двете страни имат голямо население, повишаващи се нива на доходи и сериозни нива на урбанизация.

Исторически връх на заетостта в ЕС

Индонезия и Бангладеш също са сред държавите в списъка с прираст от по 5 милиона потребители с нарастващи доходи. И в двете страни населението се увеличава, което означава, че имат относително ниска средна възраст и нарастваща работна сила.

Голяма част от тези страни, включително Виетнам, Филипините и Тайланд, са също и едни от най-бързо развиващите се пазари за електронна търговия в света.

Египет и Нигерия са единствените страни от региона на Африка, които до година ще добавят над 1 милион нови потребители в световната икономика. И двете страни се характеризират с висок потенциал за растеж и раждаемост над средната за света.