Тя и мъжа с когото живее са задържани за срок до 72 часа

Задържаха шефката на инспектората по образованието в Стара Загора за злоупотреба с власт. По случая са разпитани над 30 свидетели от Стара Загора и Казанлък, има още един задържан. Обвинението на прокуратурата е за злоупотреба с власт.

Акция на ГДБОП в РУО-Стара Загора, разпитвани са служители

Окръжната прокуратура в Стара Загора ги е привлякла като обвиняеми, за това, че в периода от 2017 г. до 2023 г. в Стара Загора и на територията на областта  са използвали принуда целяща да им набави имотна облага. 

Двамата са привлечени като обвиняем и за това, че от 10 до 25 януари през 2019 година са принудили старши експерт в РУО - Стара Загора да направи повторна проверка в средно училище в града. Целта е била промяна на констатации от извършена предишна проверка.  

Разпитани са свидетели, извършено е претърсване и доброволно са предадени веществени доказателства - счетоводни документи, фактури, оферти, договори и анекси към тях, мобилни телефони, лаптоп,  флаш памети и др.

Действията по досъдебното производство са извършени на 2 и 3 ноември на територията на Стара Загора  и Казанлък  при проведена специализирана полицейска операция от служители на ГДБОП – МВР,  под надзора на Окръжната прокуратура в Стара Загора.  Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Разследването по досъдебното производство е в активна фаза.