В област Кърджали има само 10 от общо над 2000 сигнала за купен вот, подадени до МВР

Рекорден брой сигнали за изборни нарушения отчетоха в петък от МВР - 2168, като над 1160 от тях са за купуване на гласове. Областта с най-малко сигнали е Кърджали, а Бургас е сред рекордьорите. 

Противно на установеното, че всеки иска да е шеф у нас, тази година, поне в Кърджалийска област - нямаше лавина от кандидати за кметове. В около 200 села в региона имаше само по един кандидат за кмет. Така е и в село Мъдрец, където избирателите разсъждават мъдро, а изборът е според ситуацията.

Край село Мъдрец вече векове извира една от най-хубавите води в района. Затова и тук e изградена чешма. Това е и най-многолюдното място в селото. В него по списък се водят над 400 души, но на практика са не повече от 70-80. В неделя те избираха един единствен кандидат за кмет. Предизвестеният избор е Юмер Халил. За трети път ще кметува в село Мъдрец.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Арестуваха общински съветник от Земен, задържан е и предприемачът Димитър Барбуков (ВИДЕО)

А малкото останали жители мечтаят някой ден селото им отново да е пълно с хора. И затова дават заръки на новия стар кмет за третия му мандат. Хората тук казват, че същността им отговаря на името на селото.

В село Мъдрец има и жп линия. От тук минават по два влака на ден - един от Хасково и един от Кърджали. В тях обаче има по 1-2 пътници, а селската гара последно е функционирала преди 20 години.

От другата страна върви един от международните пътища от Хасково за Кърджали, а градът е само на 15-ина минути. Въпреки това младите рядко са на село. А когато си дойдат от чужбина идват задължително на селската чешма край жп линията.

Повече по темата гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК